Mijn lichaam is 60 geworden... wat nu?

Lichaam en geest trekken niet gezamenlijk op. Veel mannen en vrouwen van gevorderde leeftijd weten dat hun geest nog bijna even jong is als tijdens hun adolescentie. Het lijf is dan wel ouder geworden, maar het-kind-in-de-mens is overeind gebleven. Partners kunnen daar vaak boeiende verhalen over vertellen.Je karakter is sinds je geboorte nauwelijk...

Lees Meer

Historie & Kunst

Het gehucht Kelmond ligt in het heuvelland van de gemeente Beek. Beek wordt voor het eerst vermeld in een document van 947 als Becha. Diverse monumentale gebouwen sieren het grondgebied van Beek en een daarvan is de Kelmonderhof. Het gebouw, dat opgetrokken is uit baksteen en mergel, dateert grotendeels uit de 18e eeuw. Sommige delen, waaronder de renaissancistische poorttoren, werden zelfs rond 1640 gebouwd.

GaySauna Maastricht is gelegen in de reusachtige hooischuur van en naast het huidige Rijksmonument De Kelmonderhof. De hooischuur is het laatst gebouwde element van de oorspronkelijke pachthoeve en wordt gekenmerkt door een opvallende degelijkheid. De originele balkenpartijen in het restaurant- en rustgedeelte van GaySauna Maastricht zijn een lust voor het oog.

In 1994 werd vol enthousiasme begonnen aan de klus, er was toen nog slechts sprake van een grote, open schuur met gaten in het dak. De vergunningen waren rond in 1995, de opening volgde vijf jaar later, op 22 mei 2000.

In GaySauna Maastricht neemt kunst een belangrijke plaats in. Felgekleurde werken van de Geleense Lia Weeda sieren het interieur, prachtige kroonluchters komen van de hand van de Maastrichts metaalkunstenaar Job Langeveld en in de entree vallen de hangende figuren van de Geleense kunstenaar Frank Hut op. De mystieke figuren zijn tot in de perfectie afgewerkt. Prachtig om vanuit een luie stoel eens nader te bekijken, zeker in combinatie met de wandschildering waarin beide figuren terugkomen. Verder zijn er regelmatig wisselende exposities.